Melkeerstatning gir økt lønnsomhet i kalveoppdrettet

Frislipp av kvotene og prisøkning på melk i årets jordbruksoppgjør betyr at det er penger å hente på å levere melka til meieriet, og bruke melkeerstatning til kalvene.

Melkeprisen varierer mellom de ulike sonene. For å få en oversikt over lønnsomheten er det lurt å sette seg inn i tallene for eget distrikt, men beregninger viser at det er lønnsomt å bruke melkeerstatninger i alle landsdeler. Les hele artikkelen fra Buskap 6/2024 HER

Siste nytt

Antibiotikaresistente bakterier – fra fjøs til folkehelse

Bilde …

Antibiotikaresistente bakterier kan overføres fra dyr til mennesker og omvendt. For å beholde den gunstige situasjonen vi har i Norge, må vi holde forbruket av antibiotika på et lavest mulig nivå samtidig som vi forebygger at antibiotikaresistente bakterier får etablere seg i husdyrpopulasjonen.

75 prosent av danske fjøs har hatt blåtungesmitte

Bilde …

Tankmelkprøver fra alle danske melkebruk i desember viser at 75 prosent har hatt blåtungesmitte på fjøset.

Helmelk gir mindre fedme

Bilde …

En amerikansk undersøkelse viste at inntak av helmelk var negativt assosiert med kroppsvekt, BMI (kroppsmasseindeks) og midjeomkrets, samt forekomst av fedme.

Nye eigenskapar i eksteriørvurderinga

Bilde …

Som omtalt i sist Buskap har eksteriørvurderinga som Tine Rådgjeving utfører for Geno endra seg ved at me har teke inn tre nye eigenskapar og fjerna ein. Den som har gått ut er vridde klauver, der informasjon frå klauvskjæring erstattar opplysning ved eksteriørvurdering. Dei tre nye er speneretning framme og bak, og lynne.

Munn- og klauvsjuke påvist i Tyskland

Bilde …

Den fryktede storfesjukdommen har blitt påvist i Tyskland for første gang på 30 år.