Enda bedre resultat for alle sædtype
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
Ein ny studie syner god samanheng mellom dyrevelferdsindikatorane og dekningsbidraget.
I ein studie i haust såg vi på samanhengen mellom dei ulike delindikatorane i dyrevelferdsindikatoren og økonomien målt som dekningsbidrag pr. årsku inkludert tilskott. Vi kopla saman data frå Tine Lønsemd-Analyse (TLA) og dyrevelferdsindikatoren i 2019, og enda opp med totalt 459 bruk frå heile landet. Her presenterer vi resultata for kvar delindikator, rangerte etter kor mykje indikatorane påverka dekningsbidraget.
Les hele artikkelen fra Buskap 4 i 2024 HER
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
Digital dermatitt ble første gang påvist i fjøset i Bæverfjord for to år siden. Med systematisk oppfølging har det lyktes å redusere antall tilfeller av den fryktede klauvsjukdommen til et veldig lavt nivå siste året.
Alle næringer konkurrerer om å være attraktive i arbeidsmarkedet. For storfenæringa det ikke minst viktig fordi snittalderen på kubøndene er høy. I tillegg er kjønnsfordelingen fortsatt svært skjev.
Tyr, Geno og SpermVital lanserte i oktober Mixed Angus SV. Produktet er en semindose hvor det er blandet sæd fra tre ulike seminokser av Aberdeen Angus.
Vi har kommet til årets siste episode av Genopodden. Rasmus og Oda har invitert inn administrerende direktør, Kristin Malonæs, og styreleder, Vegard Smenes, som tar oss med på et tilbakeblikk på året som har gått.