Enda bedre resultat for alle sædtype
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
En norsk NOU (offentlig utredning) og et lovforslag fra EU-kommisjonen peker ut en ny politisk kurs for genteknologier som CRISPR, men skal det bli virkelighet kreves det et tydelig budskap fra næringa.
Etter fremveksten av nye genteknologier som CRISPR har debatten rast om hvordan de bør reguleres: skal genredigerte planter, dyr og mikroorganismer klassifiseres som genmodifiserte organismer (GMO) eller ikke? I de fleste deler av verden er svaret nei – er det laget en genetisk endring som også kunne vært fremskaffet konvensjonelt, regnes ikke organismen eller produktet som GMO. I Europa, inkludert Norge, er derimot svaret ja fordi definisjonen av en GMO inkluderer alle planter, dyr og mikroorganismer fremstilt med genteknologi – uavhengig av produktets karakter.
Les mer om genteknologiregelverk og interessante muligheter for Norge HER
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
Digital dermatitt ble første gang påvist i fjøset i Bæverfjord for to år siden. Med systematisk oppfølging har det lyktes å redusere antall tilfeller av den fryktede klauvsjukdommen til et veldig lavt nivå siste året.
Alle næringer konkurrerer om å være attraktive i arbeidsmarkedet. For storfenæringa det ikke minst viktig fordi snittalderen på kubøndene er høy. I tillegg er kjønnsfordelingen fortsatt svært skjev.
Tyr, Geno og SpermVital lanserte i oktober Mixed Angus SV. Produktet er en semindose hvor det er blandet sæd fra tre ulike seminokser av Aberdeen Angus.
Vi har kommet til årets siste episode av Genopodden. Rasmus og Oda har invitert inn administrerende direktør, Kristin Malonæs, og styreleder, Vegard Smenes, som tar oss med på et tilbakeblikk på året som har gått.