Genopodden: Bruk av NRF-embryo i eget fjøs

I den nyeste episoden har vi besøk av embryoveterinær Vilde Granne Kvale og avlsforsker Anne Guro Larsgard i Geno. Dagens tema er embryoteknolgoi og hvordan bruke embryo i egen besetning. Podden stikker også en rask tur innom fjøset til Geno sin styreleder Vegard Smenes.

Noen gode tips fra denne Genopoddens gjester: Mottakerdyret skal ville ha en kalv, - velg dyr med god fruktbarhet når du legger inn embryo. Rådfør deg med din nærmeste embryoveterinær! Har du missa på en brunst og ser blødning; bruk embryo og spar 14 dager sammenlignet med å vente på neste brunst!

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte. Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden

Siste nytt

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!

Det gode liv for både folk og dyr

Bilde …

– Vi blir ikke rike, men vi har det godt!

Dyrking av fôrmais i mer marginale strøk

Bilde …

Fôrmais kan gi store avlinger, lavere produksjonskostnader og et godt, smakelig og næringsrikt fôr som kan øke grovfôropptaket.Ingress

Enklere, billigere og raskere

Bilde …

Med de nye gule øremerkene og innsending med tankbil er det mulig å få GS analyseresultat allerede da kvigekalven bare er to uker gammel.