Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.
I denne episoden av Genopodden har vi besøk av forskningssjefene Eli Grindflek i Norsvin og Håvard Tajet i Geno.
Forskningssjefene i Norsvin og Geno, Eli Grindflek og Håvard Tajet, forteller om genotyping slik både svine- og storfebønder driver med i dag. De forteller også om det å bygge seg opp kunnskap om helt nye teknologier og dukke enda dypere ned i genteknologien. Ole Bjørner Flittie, melkeprodusent på Lesja i Gudbrandsdalen, forteller at han genotyper alle sine hundyr fordi det gir ham god oversikt over det genetiske potensialet hos dyra. - Slik kan jeg sikre meg ei ku som evner å ta opp mye grovfôr, som leverer melk i bøtta og har gode bein og jur, sier han.
Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.
Hver episode legges også ut på denne siden
Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.
For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!
– Vi blir ikke rike, men vi har det godt!
Fôrmais kan gi store avlinger, lavere produksjonskostnader og et godt, smakelig og næringsrikt fôr som kan øke grovfôropptaket.Ingress
Med de nye gule øremerkene og innsending med tankbil er det mulig å få GS analyseresultat allerede da kvigekalven bare er to uker gammel.