Enda bedre resultat for alle sædtype
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
Melkeprisen i Europa i mars på samme nivå som siste 12 måneder.
LTO i Nederland i samarbeid med EDF (European Dairy Farmers) samler inn og sammenstiller data for hva bonden får betalt for melka. Statistikken for mars viser at snittprisen i Europa ligger på 33,52 eurocent (NOK 3,27 ved kurs 9,76), mens gjennomsnittet for sister 12 måneder er 33,68 eurocent. Granarolo (Italia) betaler produsentene mest med 37,87 eurocent fulgt av FrieslandCampina med 35,97. Finske Valio som tidligere har ligger helt i topp har nærmet seg svensk/danske Arla og betalt ei mars 34,91. Sveits står som kjnet utenfor EU og den sveitsiske melkebonden nyter godt av en melkepris på 47,36 (NOK ca. 4,62) når de leverer til Emmi. Prisen i New Zealand (Fonterra) ligger under europeisk nivå (30,56), mens amerikanske melkebønder får en oppgjørspris helt på linje med sine europeiske yrkesbrødre.
Gjennomsnittlig ikke-omløpsresultat er nå bedre enn oppgitt i artikkelen «Insemineringstidspunkt og sædtyper» i Buskap nr. 6.
Digital dermatitt ble første gang påvist i fjøset i Bæverfjord for to år siden. Med systematisk oppfølging har det lyktes å redusere antall tilfeller av den fryktede klauvsjukdommen til et veldig lavt nivå siste året.
Alle næringer konkurrerer om å være attraktive i arbeidsmarkedet. For storfenæringa det ikke minst viktig fordi snittalderen på kubøndene er høy. I tillegg er kjønnsfordelingen fortsatt svært skjev.
Tyr, Geno og SpermVital lanserte i oktober Mixed Angus SV. Produktet er en semindose hvor det er blandet sæd fra tre ulike seminokser av Aberdeen Angus.
Vi har kommet til årets siste episode av Genopodden. Rasmus og Oda har invitert inn administrerende direktør, Kristin Malonæs, og styreleder, Vegard Smenes, som tar oss med på et tilbakeblikk på året som har gått.