Forbrukerne krever endring

Forbrukerne styrer mer og mer, men er uforutsigbare.

Jennifer Shike skriver i en artikkel på dairyherd.com at forbrukerne har to hoder. Den ene dagen skal det være matvarer som er lokale, økologiske og produsert med høy dyrevelferd. Neste uke går den samme forbrukeren i den samme butikken og velger varer som er billige. Utfordringen er at forbrukerne t Shive kaller "two-headed" forbruker ikke opptrer på samme måten hele tiden og det gir overraskelser for både næringsmiddelindustrien, butikkene og bonden. Ett eksempel er at "big" plutselig er "bad". - Før var det å være stor noe positivt. Du fikke kredibilitet ved å være assosiert med en stor merkevare, men slik er det ikek lenger, sier Aidan Connolly som er president  AgriTech Capital. 

En stor global spørreundersøkelse (Cargill`s survey) konkluderer med at forbrukerne først og fremst ønsker at bøndene skal være bærekraftige. Mens det tidligere var ord som trygg, sunn og lokal som kom opp på toppen av listen i slike spørreundersøkelser er det nå bærekraft som er på topp.  Dagens forbrukere stiller tøffere spørsmål og vil vite hvordan maten er produsert.

Les mer på dairyherd.com

Siste nytt

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!

Det gode liv for både folk og dyr

Bilde …

– Vi blir ikke rike, men vi har det godt!

Dyrking av fôrmais i mer marginale strøk

Bilde …

Fôrmais kan gi store avlinger, lavere produksjonskostnader og et godt, smakelig og næringsrikt fôr som kan øke grovfôropptaket.Ingress