Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Huskeliste for høsten

  • Husk å veie 200 dagers vekter.

  • Husk å oppdatere Beite/binge når du flytter dyra inn fra beite.

  • Husk å drektighetskontrollere hunndyr. På forsidekortet Kalving under Drektighetskontroll ser du hvilke dyr som ikke er drektighetskontrollert.

  • Husk å endre status på kalvene til ungdyr. Hvis du veier eller bruker Beite/binge kan dette gjøres enkelt når du flytter dyr eller veier. Hvis ikke må du gjøre det på Individkortet.

  • Husk å se over ved innsett om noen dyr mangler merker, og bestill og sett de i så fort som mulig.

  • Sjekk rapporten Avvik mot Husdyrregisteret og rett opp eventuelle avvik.

  • Sjekk forsidekort Innmelding/utmelding og sørg for at alle innmeldinger og utmeldinger er ført. Pass også på at det ikke ligger noen dyr på avviste slakt.

Animalia endrer påloggingsløsning for produsenter

Animalia moderniserer sine IT-systemer og vil som følge av dette endre påloggingsløsning. Du vil merke dette ved at du må lage nytt passord ved pålogging. Det nye passordet gjelder kun for Animalias systemer og ikke hos slakteriet, KSL eller andre.

Kolonne for drektighet i besetning

Tidligere viste vi siste status for drektighet i denne kononnen uavhengig av når drektighetskontrollen var utført. Dette er nå endret slik at vi kun viser resultat av drektighetskontroll etter siste kalving. Det vi da si at hvis kua ikke er drektighetskontrollert etter siste kalving så er dette feltet tomt.

Kolonner for alder i besetning

I kolonnevalg i Besetning finner du nå kolonner for alder på dagens dato. Du kan velge om du vil ha dager, uker eller måneder. De ligger i bolken Basis i Kolonnevalg bildet.

Kvitteringsliste klauvskjæring

Når klauvskjærer har registrert klauvskjæringene i sitt system så blir dette overført til Storfekjøttkontrollen. Klauvskjæringen blir registrert på hvert enkelt dyr slik at du finner de på individkortet, men hvis du ønsker en samlet oversikt så finner du de under Rapporter og Kvitteringslister. Du velger da type Klauvskjæring og det året du øsker å se på. Her ligger også eventuelle kommentarer som klauvskjærer har lagt inn om det enkelte dyret.

Klauvstatus

Klauvstatus for din besetning finner du på forsidekort Helsestatus. Hvis status er ok så vises det med en grønn hake, hvis ikke så er det et rødt kryss. Hvis du klikker på linja for klauvstatus får du opp et nytt bilde, og du ser hva som er årsaken til at du eventuelt har et rødt kryss.