Tema: Ung Bonde

Landbruksutdanning for unge med bondeplaner

I anledning temanummeret Ung Bonde har vi invitert de videregående skolene med landbruksutdanning til en kort presentasjon.

Hvam videregående skole

Nes kommune i Akershus

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk- og gartnernæring, Vg3 landbruk, Naturbruk med dyrekunnskap, Voksenagronom. Hvam har løsdriftsfjøs der elevene er med på de fleste daglige arbeidsoppgaver. Fokuset er å lære elevene gode holdninger til dyr og dyrestell.

Les mer: www.hvam.vgs.no

Tomb videregående skole

Råde i Østfold

Løsdriftsfjøs med melkerobot, oppfôring av okser og fordypning i husdyr. I tillegg har vi Norges største agronomklasse, med elever fra hele landet.

Hvorfor Tomb? Vi jobber hardt for en helhet i undervisningen ved at teori og praksis henger sammen.

I tillegg får man på Tomb et stort fagnettverk, med erfaringsdeling fra hele landet.

Les mer: www.tomb.no

Jønsberg videregående skole

Stange i Innlandet

Vg1naturbruk, Vg2landbruk - gartnernæring, Vg3landbruk og voksenagr. Har blant annet fordypning i husdyr og realfag med dyrekunnskap 60 øko melkekyr. NRF, Dølafe og Østlandsk rødkolle. Beliggenhet midt i matfatet - nærhet til store landbruksorganisasjoner
Les mer: www.jonsberg.vgs.no

Kjelle videregående skole

Aurskog-Høland kommune i Akershus

Vg1 Naturbruk, Vg2 Landbruk- og gartnernæring, Vg3 Naturforvaltning Vi driver både med korn og grasproduksjon, har et nært samarbeid med bedrifter og er ofte på gårdsbesøk hos blant andre melke- og ammekubesetninger.

Les mer: https://afk.no/kjelle-vgs/

Val videregående skole

Nærøysund i Trøndelag

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg3 landbruk. Val har elever fra hele landet. De fleste bor i internatet. Skolen har moderne storfefjøs og moderne maskinpark. Det prøves stadig ut ny kunnskap og metoder i fjøs og ute på jorda.

Les mer: www.valskoler.no

Tvedestrand videregående skole

Tvedestrand i Agder

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg3 landbruk, realfagsfordypning på Vg1og Vg2. Voksenagronom. Tvedestrand videregående skole har et moderne gårdsbruk der elevene deltar aktivt i daglige driften på gården.

Les mer: www.tvedestrand.vgs.no

Øya videregående skole

Melhus kommune i Trøndelag

Vg1 Naturbruk – Vg2 Landbruk og gartnernæring – Vg3 Landbruk – Vg3 Studieforberedende naturbruk På Øya blir du en ansvarlig og selvstendig agronom gjennom aktiv deltakelse i den daglige gårdsdrifta. Høy trivselsfaktor på internatet!

Les mer: https://oya.vgs.no

Senja videregående skole, avd. Gibostad

Senja kommune i Troms

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnerinæring, Vg3 landbruk, voksenagronom

Senja vgs har 21 årskyr i løsdrift, melkerobot og over 100 år erfaring med storfe. Få god og innholdsrik kompetanse i arktisk landbruk hos Senja vgs!

Les mer: www.senja.vgs.no

Tveit videregåande skule

Tysvær i Rogaland

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnerinæring, Vg3 Landbruk

Tveit vgs er en naturbruksskole med internat midt på skoletunet. Siden 1877 har vi utdannet agronomer, og har med det en stolt landbrukstradisjon. Elevene får praksis i melke- og ammekubesetninger.

Les mer: www.tveit.vgs.no

Fagskulen Vestland

Sunnfjord kommune i Vestland

Mjølkeproduksjon med bruk av robotteknologi er ei linje som er spesielt retta mot de som ønsker å fordype seg innen mjølkeproduksjon. Studiet er deltid over to år og lar seg kombinere med jobb.

Les mer: www.fagskulen.no

Øksnevad videregående skole

Kleppe i Rogaland

Vg 1 naturbruk, Vg2 og Vg3 landbruk og gartnernæring / agronom, Vg1-Vg3 realfag med dyrekunnskap.

Øksnevad vgs med vårt store gårdsbruk med melkekyr og store arealer for fôrproduksjon ligger strategisk til midt på Jæren, i matfylket Rogaland.

Les mer: https://www.oksnevad.vgs.no

Sogn jord og hagebruksskule SJH

Aurland kommune i Vestland

Plante- og husdyrproduksjon Vg 3, Produksjon og tenesteyting Vg2 og fagskule handverksysting. SJH har landsline i økologisk landbruk (Vg2 og Vg 3). Gardsbruket ved skulen har allsidig økologisk dreven produksjon og er det viktigaste klasserommet vårt.

Les mer: www.sjh.vgs.no

Gjermundnes videregående skole

Vestnes kommune i Møre og Romsdal

Vg1 naturbruk, Vg2 Landbruk- og gartnernæring, Vg3 Landbruk, Vg3 studieførebuande naturbruk

Gjermundnes vgs opna i vår ein heilt ny undervisningsfjøs. Det er ein lausdriftsfjøs med moderne teknologi som mjølkerobot, fôringsrobot og skraperobot. Elevane får her undervisning som rustar dei til å møte framtida.

Les mer: www.gjermundnes.vgs.no

Skjetlein videregående skole

Trondheim i Trøndelag

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg3 landbruk (agronom) og Vg3 landbruk for voksne (agronom).

På Skjetlein kan vi på skolegårdsbruket tilby opplæring i 4 husdyrproduksjoner, økologisk sau, økologisk storfe/melk/kjøtt, egg og gris. Vi har 40 melkekyr og melkerobot. Skolegårdsbruket driver 930 dekar med økologisk produksjon av gras/plansilo/høy, korn/halm og grovforvekster.

Les mer: https://web.trondelagfylke.no

Søgne videregående skole

Søgne/Kristiansand i Agder

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg2 hest og dyrefag, Vg3 naturforvaltning med realfagsfordypning. Ammekuproduksjon med Vestlandsk raukolle. Skolen ligger i naturskjønne omgivelser og drives økologisk, hvor våre elever tar en stor og aktiv del av driften.

Les mer: www.sogne.vgs.no

Melsom videregående skole

Stokke i Vestfold

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg3 landbruk, voksenagronom.

Melsom har en stor landbrukseiendom med moderne melkeproduksjon. Elevene har en fast praksisdag i uka, i et høyt landbruksfaglig miljø.

Les mer: www.vestfoldfylke.no/no/skoler/melsom-vgs

Kalnes videregående skole

Sarpsborg i Østfold

Naturbruk på Vg1 – både yrkesfag og studieforberedende, også med realfagsfordypning, Vg2 landbruk og gartner, Vg2 hest og dyrefag, begge Vg2 – løpene er yrkesfaglig eller studiespesialiserende og Vg3 agronomutdanning

Kalnes vgs.har et variert utdanningstilbud, et godt skolemiljø og vi har et tett samarbeid med skolegårdsbruket.

Les mer: kalnesvgs@ofk.no

Mære landbruksskole

Steinkjer kommune i Trøndelag

Vg 1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnernæring, Vg3 landbruk, voksenagronom

Mære har et moderne skoleanlegg, med nytt melkefjøs fra 2016, samt ammeku, gris, sau og hest. Det er ca 180 elever ved skolen, og skolegårdsbruket brukes aktivt i undervisningen. Mære er kjent for et godt skolemiljø.

Les mer: web.trondelagfylke.no/mare-landbruksskole

KVS-lyngdal

Lyngdal i Agder

Vg1 Naturbruk, Vg2 Landbruk og Gartnernæring, Vg3 Landbruk

KVS-Lyngdal er en levende skole med et stort internat med plass til over 300 elever. Her treffer du medelever fra hele landet.

Les mer: www.KVS-Lyngdal.no

Lena-Valle videregående skole

Østre Toten i Innlandet

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk, skogbruk, hest og dyrefag og anleggsgartner. Vg3 landbruk og studieforberedende naturbruk. Voksenagronom på deltid. Skolen har internat.

Lena-Valle vgs er Innlandets største naturbruksskole.

Les mer: www.lena-valle.vgs.no

Nome videregående skole, avd. Søve

Nome kommune i Telemark

Søve har Vg1 naturbruk, Vg2 og Vg3 landbruk og voksenagronom. Søve har gårdsbruk med ku, gris og sau og 700 da innmark med gras, korn og potet Søve er kjent for veldig godt elevmiljø med mye praktisk undervisning fra dyktige lærere.

Les mer: www.nome.vgs.no

Voss videregåande skule

Voss i Vestland

Vg1 naturbruk, Vg2 landbruk og gartnarnæring, Vg3 landbruk Voss vgs driv mjølkeproduksjon i robotfjøs og storfekjøtproduksjon

Ein attraktiv og framtidsretta skule, med fokus på praktisk læring og utnytting av lokale ressursar på Vestlandet.

Les mer: www.voss.vgs.no

Storsteigen videregående skole

Alvdal i Innlandet

Vg1 Naturbruk, Vg2 landbruk, Vg3 landbruk, Vg3 naturbruk SF, Voksenagronom, Fagskole Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket.

Ved å gå hos oss får du en allsidig opplæring innen fjellandbruk. Grovfôrbasert husdyrhold, setring, beiting, jakt/fiske/friluftsliv og naturbasert entreprenørskap - ungdomsbedrift.

Les mer: www.storsteigen.vgs.no

Førde videregåande skule, skulestaden Mo

Sunnfjord kommune i Vestland

Geografisk todelt, med skuledrift på Mo og i nybygget i Førde sentrum.

Vg1 Naturbruk, Vg1 Naturbruk hest, Vg2 Landbruk og gartnarnæring, Vg3 Landbruk, Vg3 og Vg4 påbygg til generell studiekompetanse, vaksenagronomutdanning, fagskuletilbod med fokus på robotisering av mjølkeproduksjon.

Vi har høge ambisjonar for læring og utvikling, og vi ønskjer å legge til rette for eit trygt og godt læringsmiljø der elevane får høve til å utvikle seg både fagleg og sosialt.

Les mer: www.forde.vgs.no