Forskjellig

Tine

Redigert av
Unni P. Christensen

Møt oss på dyrsku’n

Logo Dyrskun

Er du klar for Norges største handelsog landbruksmesse? Fra 13. til 15. september kan du oppleve alt fra traktorer og anleggsmaskiner til lokalmat og husflid på Dyrsku'n i Seljord. Og du møter også TINE der, i Landbrukshallen og lokalmatteltet.

TINE er en viktig del av norsk landbruk, og på vår stand i Landbruksteltet kan du møte både ansatte og dyktige eiere og melkeprodusenter. Du kan også smake på noen av våre nyeste produkter og noen av våre ostespesialiteter. Kanskje du oppdager en ny favoritt?

På messen kan du også kjøpe noen av våre utvalgte produkter, og betale enkelt og greit med Vipps.

«Gamle» oster treffer på proteintrenden

Protein er er virkelig i vinden og salget av magre og proteinrike meieriproduktet har doblet seg siden 2011.

Cottage cheese inneholder 13 prosent protein, opplever høy etterspørsel og sosiale medier flommer over at nye og kreative oppskrifter med cottage cheese.

Men to produkter som virkelig er proteinrike, er Gamalost med sine 54 prosent (!) protein og Pultost med 40 prosent. Så for alle som er opptatt av å få i seg nok proteiner, eller rett og slett liker disse tradisjonsrike ostene, er det bare å komme innom lokalmatteltet og teste ut disse proteinbombene.

Folkevandring til seljord

Dyrsku’n er både et stort arrangement og en stor happening som hvert år samler rundt 90 000 gjester fra hele landet. Messen er landets største innen handel og landbruk og er også en kunnskapsarena med alt fra omsetning av landbruks- og anleggsmaskiner til kniv- og klokkehandel. Du finner også masse spennende lokalmat og husflidsutstillinger fra hele landet.

Dyrsku’n omtaler seg som Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser, og vi i TINE gleder oss til å være til stede i dette gode selskapet.

Velkommen!

Kom innom standen vår og slå av en prat med oss. Du er hjertelig velkommen til å teste både nye produkter og smaker, men også gamle, kjente og kjære merkevarer.

Verdien av å analysere grassurfôr fortløpende

Det er viktigere enn noen gang å ha kontroll på kvaliteten av fôret. Grassurfôret utgjør en stor del av fôrrasjonen for storfe og geit og derfor er det praktisk å kjenne næringsinnholdet.

En grassurfôr-analyse viser nivåene av tørrstoff, råprotein, NDF og andre viktige næringsstoffer. Dette gjør det mulig å tilpasse fôringa til dyrenes individuelle behov, og dermed optimalisere helse og produksjonen. En god oversikt over kvaliteten på fôrlageret og jevnlig testing av «fôrbrettprøver» gir et godt grunnlag for dette. God grovfôrkvalitet kan gi store fordeler både for økonomi og miljø. Valg av kraftfor som passer grovforkvaliteten gir optimal fôrrasjon. Det er også den mest bærekraftige løsningen.

Hva anbefales å gjøre når melkeprodusentene har analysert eget grassurfôr?

QR-kode med lenke til mer info.

Å analysere grovfôret er ikke nok. Du må foreta justeringer i fôringa ut fra grovfôrets næringsverdi. Først da kan du ta ut effekten. Grovfôr med høg næringsverdi gir mulighet for å spare kraftfôr.

Har grovfôret lav næringsverdi kan en beregne optimal mengde kraftfôr for å opprettholde produksjon. Mimiro har i tett samarbeid med TINE Rådgiving utviklet en fôrplanleggingsløsning i EANA som nå er på lufta. Alle grovfôranalyseresultater blir tilgjengelig der og kan dermed enkelt brukes i den operative fôrplanlegginga. Fôringsrådgivere i TINE er tilgjengelig i alle distrikt for fôringsoppfølging. Vi har også egne rådgivere innen grovfôrdyrking som kan hjelpe deg med å nå mål om din grovfôrproduksjon.

Mer om dette, inkludert bestilling av etiketter til merking og innsending av dine prøver, kan du lese mer om på våre nettsider.