Organisasjon

Geno medlem

Redigert av
Ingunn Nævdal

Sommermelk-kampanjen 2024

Årets sommermelk-kampanje er i gang. Vi fortsetter det gode samarbeidet med TINE og MSD Animal Health (tidligere OS ID). Kurven for økt leveranse av melk i sommermånedene går i riktig retning, men det er fortsatt viktig å jobbe for en jevnere melkeleveranse gjennom året. Med digitalt fagmøte, kampanjepris på REDX, åpen dag på Store Ree og en rekke andre spennende aktiviteter, setter vi igjen søkelyset på verdien av mer sommermelk.

Se opptak av fagmøtet «en vei til økt inntjening!»

Det er god økonomi å øke andelen sommermelk både for den enkelte og for fellesskapet. TINE, Geno og MSD Animal Health samlet igjen troppene og holdt framtidsretta innlegg i et digitalt fagmøte om hvordan vi kan lykkes enda bedre med sommermelka. Fikk du ikke deltatt? Da kan du se opptak av møtet. Lenken til opptaket finner du ved å gå inn på www.geno.no/fagmotesommermelk

Kampanjeokser REDX kjønnsseparert sæd

12247 NR Furnes er en av kampanjeoksene med kr 100 i rabatt per dose REDX kjønnsseparert sæd.

Foto: Jan Arve Kristiansen

Ved bruk av REDX kan du sikre deg kviger som kan produsere sommermelk i fremtiden. Frem til 31. august 2024 tilbyr vi en rabatt på kr 100,- per dose REDX for fire kampanjeokser (12202 NR Hasselberg-P, 12247 NR Furnes, 12249 NR Flatgaard-P og 12265 NR Smenes-P). Dette er fire supre okser med svært gode avlsverdier.

Velkommen til åpen dag på Store Ree 21. juni

Velkommen til åpen dag på Store Ree i Stange fredag 21. juni.

Foto: Bård Bratlie Skyphoto.

I forbindelse med sommermelk-kampanjen inviterer Geno, i samarbeid med TINE og MSD Animal Health, melkeprodusenter til åpen dag på Genos avlsstasjon på Store Ree i Stange.

Tidspunktet er 21. juni, kl. 11.00-16.00. Det blir fagprogram med høyaktuelle tema fra alle tre organisasjonene, visning av okser i det nye oksefjøset, stands og enkel matservering. Seminmuseet vil også være åpent denne dagen.

Alle våre kunder og medlemmer er velkommen til en nyttig og trivelig dag med fag, okser, mat og god prat. Følg med på geno.no/nyheter og i sosiale medier for mer informasjon fram mot arrangementet.

Meld deg på kurset «fra GS til fødsel. ta kontrollen»

Har du interesse av fruktbarhet og storfeavl, fødselshjelp og kalvestell? Da passer dette kurset for deg! Geno vil servere et spennende og praktisk nyttig fagprogram med engasjerte forelesere, god mat og flotte omgivelser i hjertet av Trondheim 24.– 25. oktober 2024. Les mer på www.geno.no/nyheter og meld deg på.

Uttak av GS-prøver ved merking av kalv – innføres i september

I september 2024 innføres muligheten for uttak av ørevev til GS-testing i forbindelse med merking av nyfødte NRF-kvigekalver. Bestilling av denne type merker gjennomføres på OS ID/MSN Animal Health sine sider på samme sted som det vanligvis bestilles øremerker

På samme tid vil det åpnes opp for å kunne sende GS-prøver med melkebilen. Dette er et samarbeid med TINE og det vil bli tilrettelagt for at Q-meierienes produsenter også kan ta del i den nye løsningen.

Merk deg at du bør drøye større bestillinger av øremerker fram til september, dersom du ønsker å benytte den nye løsningen for uttak av ørevev straks vi åpner opp for dette. I artikkelen «Oppsummering av GS-året 2023» kan du lese mer. Det vil også komme mer informasjon om dette etter hvert.