Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Solveig Bjørnholt

Medlemsundersøkelsen

I begynnelsen av mars ble det sendt ut en spørreundersøkelse til veldig mange brukere av Animalias systemer, deriblant Storfekjøttkontrollen. Vi fikk inn litt over 1200 svar fra brukere av Storfekjøttkontrollen, dette er vi godt fornøyd med, så takk til alle som tok seg tid til å svare.

Feilretting/sletting av registreringer

Alle registreringer må rettes fra Individkortet. For å komme til Individkortet kan man enten søke opp dyret i Besetning, eller klikke på stor I (bare på desktop) eller på forstørrelsesglassikonet som ligger både på desktop og mobil. Da får man opp en rute hvor man taster inn individnummeret på det dyret man skal ha tak i. Dersom det er et utmeldt dyr må man i Besetning også huke av for utmeldt under Filtrer.

På individkortet til det aktuelle dyret velger man fanen for den registreringen man vil endre. I disse fanene ligger alle registreringen som er gjort på dyret, og man kan alltid endre registreringer som er gjort i egen besetning. Når du klikker på Endre-knappen ute til høyre i bildet, kommer du inn i det aktuelle registreringsbildet med informasjonen ferdig utfylt. Da kan du enten endre eller slette registreringen. Husk å trykke Lagre når du er ferdig.

Hvis du har registrert feil kalv på mor, eller feil nummer på kalv må du slette den feilregistrerte kalven først, og så registrere den inn på nytt. Det er viktig at dette gjøres så fort feilen oppdages, og før kalven blir avhornet eller får andre helsehendelser registrert. Det er ikke mulig å slette en kalv som har fått en helsehendelse registrert av veterinær.

Dersom kalven er registrert med feil kjønn kan du endre det på individkortet til kalven, eller på kalvingen til mor. Det samme gjelder hornstatus.

Lag deg snarvei til storfekjøttkontrollen på din mobil

Dersom du lager deg snarvei til Storfekjøttkontrollen på din hjem-skjerm kan du med ett tastetrykk komme direkte til innloggingssida og du får dermed en kortere vei inn i programmet. Felles, uavhengig av telefonmerke, er at du må gå til storfe.animalia.no i en nettleser. Videre for iPhone: Trykk på deleikonet (firkant med pil opp) nederst på skjermen og deretter “Legg til på Hjem-skjerm". Android: trykk på de tre prikkene oppe i høyre hjørne og deretter “Legg til på Startskjerm”.

Velge kolonner i besetning

Hvis du savner en kolonne i Besetning, kan du gå på Valg-knappen og klikke på Kolonnevalg. På venstre side i bildet ser du hvilke kolonner som vises, og på høyre side er en oversikt over valgbare kolonner. Disse er sortert i grupper ut fra tema. Det er også et søkefelt på toppen slik at det skal bli enklere å finne rett kolonne.