Organisasjon

Geno medlem

Redigert av I
ngunn Nævdal

Valg av årsmøteutsendinger 2023

Valg av årsmøteutsendinger foregår digitalt fra 16. november til 1. desember.

Innstilling fra valgkomitéen i Geno publiseres 15. september på www.geno.no/valg. Da åpnes det for å komme med alternative forslag til innstillingen, fram til 1. oktober. Det er ikke mulig å komme med alternative forslag under selve valget. Endelig innstilling inkludert alternative forslag publiseres 15. oktober.

Har du andre kandidater du ønsker inn i en rolle enn det som er valgkomitéens innstilling? Da oppfordres du til å komme med alternative forslag.

NRF-embryo kun i avtalebesetninger fra oktober

Fra 1. oktober 2023 avslutter vi ordinært salg av NRF-embryo. Årsaken til dette er at embryo er et avlstiltak. Ved kun å legge inn embryo i avtalebesetninger kan vi sikre at vi får genotypet og kjøpt inn kalver etter embryoinnlegg. Dette gir igjen verdi til alle produsenter ved å bidra til å heve nivået på framtidens NRF-eliteokser.

NRF-kviger i embryoproduksjon på Store Ree avlsstasjon.

Foto: Eva Husaas.

Bildekonkurranse NRF-kalender 2024

Bli med i konkurransen om å få ditt bilde med i NRF-kalenderen for 2024!
Frist: 5. oktober.
Vi ønsker bilder fra alle årstider.

Bildet må være:

  • Minimum 2400 pixels bredde og 1500 pixels høyde.

  • Helst liggende format, men stående format kan også brukes hvis det er mulighet for beskjæring.

  • Skriv en liten beskrivelse av bildet (hvor er bildet tatt, etc.) som kan stå som bildebeskrivelse under bildet i kalenderen.

Innsendte bilder blir kun brukt i NRF-kalenderen for 2024. Hvis det er greit at Geno benytter bildet i andre sammenhenger (geno.no, Buskap, brosjyrer etc.), bekrefter du det i skjemaet ved innsending.

Kalenderen sendes ut til alle medlemmer sammen med Buskap nr. 8/2023. Restopplaget av kalendere legges tilgjengelig på www.genoshop.net.

For å delta, gå inn på www.geno.no/nrfkalender2024 og send inn bildet via skjemaet nederst på siden. Bildet kan lastes opp i skjemaet (hvis det er under 4 mb) eller du kan sende inn en lenke til en bildedelingstjeneste (dropbox eller lignende).

Det er totalt 12 vinnerbilder, og premien er en NRF-pakke + kalenderen.

Ett av vinnerbildene som ble med i kalenderen for 2023. Julibildet viser badenymfa Frida som nyter varme sommerdager i Lågen.

Foto: Ingvild Haugom Amundsgård.

Stabilt gode resultater for REDX

Den positive trenden fortsetter med svært gode resultater ved bruk av REDX kjønnsseparert NRF-sæd. De siste resultatene viser et snitt på fruktbarhet på 63,6 i ikke-omløpsprosent etter 56 dager.

Renheten ved bruk av REDX er også svært bra. Den ligger på 90 prosent. Det vil si at vi kan forvente at 90 prosent av kalvene som fødes er kvigekalver.