Q-bonden
Status Q-innovasjonshus
I uke 37 planlegger Q å flytte over all produksjon av konsummelk, sjokolademelk, Kefir og fløte til den nye delen av fabrikken på Jæren. Fram til nå har det vært laget produkter i både den nye og gamle delen av meieriet for å kunne være leveringsdyktige på varer til forbruker i overgangsfasen. Dette betyr i praksis at de «gamle» melkelinjene skal kuttes ut mandag 12. september og senere fjerne produksjonsutstyret. Målet er å bygge om disse lokalene innen få år for å øke produksjonskapasiteten på pose- og begerprodukter som produseres på meieriet i Gausdal i dag.
Den siste måneden er det gjort store forbedringer på kvalitet og leveringsgrad av melk og Kefir, da det har oppstått litt smårusk i oppstartsfasen. Samtidig ble all produksjon av fløte flyttet til den nye delen av fabrikken. Det er i tillegg gjennomført flere prøveproduksjoner på sjokolademelk, og endelig viser det seg at vi har klart å knekke koden for å lage produkter med topp kvalitet. I uke 33 ble deler av sjokolademelk-variantene flyttet til ny fabrikk, og det jobbes iherdig for å fullføre resten av arbeidet med å få over de siste variantene. I tillegg er det kjørt flere forbedrende tester på Q-frokostyoghurt, og hittil viser de gode resultater. Vi gleder oss til å tilby nye innovasjoner til våre forbrukere.