Forskjellig

Q-bonden

Redigert av
Heidi Stenseng

Status Q-innovasjonshus

I uke 37 planlegger Q å flytte over all produksjon av ­konsummelk, sjokolademelk, Kefir og fløte til den nye delen av fabrikken på Jæren. Fram til nå har det vært laget produkter i både den nye og gamle delen av meieriet for å kunne være leveringsdyktige på varer til forbruker i ­overgangsfasen. Dette betyr i praksis at de «gamle» ­melkelinjene skal kuttes ut ­mandag 12. september og senere fjerne produksjonsutstyret. Målet er å bygge om disse lokalene innen få år for å øke ­produksjonskapasiteten på pose- og begerprodukter som produseres på meieriet i Gausdal i dag.

Den siste måneden er det gjort store forbedringer på ­kvalitet og leveringsgrad av melk og Kefir, da det har ­oppstått litt smårusk i oppstartsfasen. Samtidig ble all ­produksjon av fløte flyttet til den nye delen av fabrikken. Det er i tillegg gjennomført flere prøveproduksjoner på ­sjokolademelk, og endelig viser det seg at vi har klart å knekke koden for å lage ­produkter med topp kvalitet. I uke 33 ble deler av sjokolademelk-variantene flyttet til ny fabrikk, og det jobbes iherdig for å fullføre resten av ­arbeidet med å få over de siste variantene. I tillegg er det kjørt flere forbedrende tester på Q-frokost­yoghurt, og hittil viser de gode resultater. Vi gleder oss til å tilby nye innovasjoner til våre forbrukere.

Produksjon av de siste containerne med konsummelk i det gamle tapperiet på Jæren.

Foto: Bent Myrdahl