Q-bonden
Melkekvalitet i 2020
Q-meieriene avd. Gausdal feirer to måneder med topp melkekvalitet. Det betyr at alle produsenter ble avregnet med elitemelk i februar og mars og 98.9 prosent i januar. Godt management er viktig for å oppnå gode resultater.
Endringer i anvendt melk fra 2000- 2020
Vi har sett litt på endringer i anvendt melk i PU-ordningen de siste 20 år. Det er konsummelk til dagligvare som har den største nedgangen på ca. 20 prosent eller 115 millioner liter i denne perioden. På tross av at det drikkes mindre melk har det vært økning i de andre kategorier som ost, smaksatt melk og yoghurt som gjør at totalmengde melk produsert i Norge bare er 6 millioner liter lavere i 2020 enn 2000.
Utmerkelser for elitemelk
Q- Meieriene sine produsenter på Jæren ble i år igjen invitert til årsfest i samfunnshuset på Nærbø i februar. En populær sosial kveld med god mat, taler og dans. Vi gratulerer!
Følgende har gjort seg fortjent til utmerkelser:
5 år: |
10 år: |
15 år: |
---|---|---|
Halvard Hegrestad |
Rasmus Reime |
Solveig og Martin Skadsem |
Laksesvela Oddbjørn |
John Olav og Åse Lothe |
Berit & Arnt Mikal Time Bø |
Håland Erlend |
Auglend Gard DA v/Ingve Auglend |
Elizabeth og John Erga |
Brattholen samdrift |
Jan Magnus Hillesland |
Marita og Geir Øvstebø |
Per Erik Skretting |
||
Høyland Gard DA |
||
Lars Bore |
||
Kjetil Ask |
||
Gjesdal Unn |
||
Idsøe Arnfinn |