Q-Meieriene arrangerte produsenttur til Irland 23.- 26. oktober. Det var flest fra Jæren-området, 45 personer, og 8 fra Gausdal pluss Bent Myrdahl, direktør i Q-Meieriene og Karl Johan Ingvaldsen, administrerende direktør Kavli. Irland har omtrent like mange innbyggere som Norge, men de lager mat til ca. 30 millioner mennesker. De produserer vel 6 670 millioner liter mjølk (4,5 ganger det Norge gjør), men de eksporter om lag 85 prosent av sin produksjon. Det meste er smør (60 prosent) og ost (25 prosent). Ca. 15 prosent av produksjon går til konsum-mjølk. De aller fleste har konsentrert kalving fra februar til april. Irene bruker veldig lite kraftfôr og satser på mye beiting. Ikke så rart når det kan beites fra 9 -11 måneder, avhengig av hvor de bor i landet. Avdråtten er ikke den store, vel 5 000 kg pr. årsku. Det er og har vært tøffe tider for bøndene i Irland, men i det siste har mjølkebøndene tjent bra.