Nytt fra Storfekjøttkontrollen
mina.klaseie@animalia.no
Storfekjøttkontrollens årsmelding
Årsmeldinga for Storfekjøttkontrollen inneholder statistikk for hele landet innenfor ammeku- og fôringsdyrproduksjon. Den vil kunne leses elektronisk på våre nettsider så snart den er ferdig. Vi har også noen trykte eksemplarer på lager og sender ut så lenge lageret rekker. Ønsker du den tilsendt? Send en epost til brukerstotte@animalia.no
Noteringsliste kalving
Det nærmer seg kalving hos de av dere som har vårkalving. Noteringsliste kalving er preutfylt med det som ligger av informasjon om bedekninger, drektighetskontroll og forventa kalvingsdato i Storfekjøttkontrollen. Denne kan være grei å ha tilgjengelig i fjøset under kalvinga. Du finner den under Rapporter > Noteringslister
Trenger du nye noteringsbøker før kalvinga? Kontakt din rådgiver/slakteri.
Årsrapporter
Årsrapportene er nyttige for å sammenligne resultater i egen besetning mot landssnittet, og for å lete etter forbedringspunkter. Storfekjøttkontrollen har to årsrapporter, en for ammeku og en for slaktedyr. Du finner dem under Rapporter. Kanskje du kan invitere naboene på kaffe og diskusjon av årsrapporter?
RFID-merking av storfe fra 1. januar 2017
Fra 1. januar i år skal alle kalver som fødes merkes med et elektronisk øremerke i tillegg til et vanlig øremerke. I denne sammenheng vil vi tro flere etter hvert ser nytten av å investere i elektroniske vekter, lesestaver og annet utstyr som utnytter teknologien i øremerkene. Vi vil gjerne høre fra deg hvilket utstyr du vurderer slik at vi kan legge til rette for enkel og sikker datautveksling med Storfekjøttkontrollen. Ta kontakt med brukerstotte@animalia.no
Kjøttets tilstand 2016
Kjøtt debatteres i mange fora og med ulike vinklinger; landbruk, helse, mattrygghet, dyrevelferd, bærekraft, miljø og forbruk. Rapporten «Kjøttets tilstand» gir et godt grunnlag for debatt gjennom et nøkternt og faktabasert bilde av norsk kjøtt- og eggproduksjon. Den inneholder oppdatert statistikk når det gjelder husdyrproduksjon, dyrehelse, dyrevelferd, mattrygghet, slaktekvalitet, kjøttforbruk og forbrukerholdninger.
Ønsker du å få Kjøttets tilstand 2016 tilsendt, send en epost til animalia@animalia.no eller gå inn på animalia.no for å lese den elektronisk.